Oferta

Marka

Domowe leczo

Domowe leczo wytworzone z darów późnego lata: cukinii, papryki, pomidorów gruntowych i cebuli; bez sztucznych dodatków, pasteryzowane domowymi metodami. 540 ml

Pojemność

Informacje na opakowaniu

Skład

cukinia, papryka, pomidory gruntowe, cebula, czosnek, ocet, cukier, olej, papryka słodka, papryka ostra, oregano, sól

Pikle z ogórków z miodem

Pikle z ogórków bez skórki z własnej plantacji, z dodatkiem naturalnego miodu wielokwiatowego oraz świeżego kopru; bez sztucznych dodatków, pasteryzowane domowymi metodami. 540 ml

Pojemność

Informacje na opakowaniu

Skład

ogórki, koper, czosnek, naturalny miód wielokwiatowy, gorczyca, liść laurowy, sól, cukier

Sałatka z cukinii z zieloną pietruszką

Sałatka z cukinii z dodatkiem czerwonej papryki i świeżej zielonej pietruszki przygotowana od razu po zbiorze cukinii, którą naturalnie sami uprawiamy,   bez sztucznych dodatków, pasteryzowana domowymi metodami. 540 ml

Pojemność

Informacje na opakowaniu

Skład

cukinia, papryka czerwona, natka pietruszki, ocet spirytusowy, olej rzepakowy, gorczyca, sol, cukier

Zakwas na żur

Zakwas na żur z mąki żytniej 2000. Produkt niepasteryzowany.

Pojemność

Informacje na opakowaniu

Skład

Mąka żytnia 2000, woda, czosnek, liść laurowy, ziele angielskie.

Rzodkiewki kiszone w beczce

Rzodkiewki kiszone tradycyjnie w beczce z dodatkiem czosnku, kopru oraz kłodawskiej soli kamiennej. Niepasteryzowane.

Pojemność

540 ml

Skład

Rzodkiewki, czosnek, koper, sól kamienna.

Ćwikła domowa łagodna

Domowa ćwikła przyrządzana z uprawianych przez nas buraków, świeżo tartego chrzanu oraz cytryny. Niepasteryzowana.

Pojemność

350 ml

Skład

buraki, sól, cukier, cytryna

W ofercie gospodarstwa znajdują się warzywa z własnych upraw, które oferujemy w postaci naturalnych kiszonek, domowych przetworów, tłoczonych soków oraz domowych dań gotowych. Warzywa kisimy naturalnie w beczkach z dodatkiem czosnku, chrzanu i kopru oraz bogatej w minerały kłodawskiej soli kamiennej.
Przetwory i dania w słoikach powstają w oparciu o domowe receptury, a soki tłoczymy ze świeżych i kiszonych warzyw.
Nie dodajemy żadnych sztucznych konserwantów, dbamy o prosty skład, a nasze warzywa znamy od nasionka, ponieważ sami je siejemy, uprawiamy, zbieramy, przetwarzamy i oczywiście zjadamy:)